Blogg

Hemmet är min Borg

Den dubbla innebörden av hemmets lugna vrå. Att vara hemma och inte behöva ge sig ut är ganska behagligt… men vad händer i längden? I dagens avsnitt berättar jag om den osynliga ensamheten och hur vi kan behöva träna på samtal och komma i social form, att t ex samtala igång oss. Mervi berättar omFortsätt läsa ”Hemmet är min Borg”

Gruppträff med handledning Vi ses digitalt i ett gruppsamtal där deltagarna får berätta-hur det går?-vad är lätt?-vad är nytt?-hur gör andra? Att lyssna på dessa engagerade personers iakttagelser, erfarenheter, omtag. Och sen delar de känslan av att de inte är ensamma, får bekräftat att de är på rätt väg av @det_goda_hundagarskapet 🙌 Så spännande attFortsätt läsa

Farlig kommunikation

Små nyanser.Knappt synliga.Och situationen förändras plötsligt. Vi pratar om farlig kommunikation. I samtal. Med hundar. Välkommen att lyssna. Du hittar Vem leder vem? där poddar finns. vem #leder #vem #farlig #samtal #människor #hund #tystnad

Den goda tolkningen

-Har du förstått uppgiften? En enkel fråga som kan glida på tolkningsskalan och sticka hål på stämningen. -Tror du jag är trög? -Har du själv inte möjlighet? -Nej, jag behöver mer info! Vad är det som laddar frågan? Vad får oss att tolka den på en rad olika sätt? Beror det på vem som ställerFortsätt läsa ”Den goda tolkningen”

Läser in…

Något gick fel. Ladda om sidan och/eller försök igen.

Om goda_samtal_inspirerar

Hej, det är jag som driver den här bloggen om samtalskraft (som du även hittar på instagram goda_samtal)_inspirerar.

Efter alla intervjuer med konsumenter om smaker, värderingar och produktval blev jag nyfiken på frågan. Vilka frågor hade ställts och var det rätt frågor? Jag ville fortsätta dessa samtal, det fanns så mycket mer att säga i dessa möten. Här i bloggen får jag äntligen möjlighet att låta samtalet ta plats. Och frågan. Den här bloggen handlar om min nyfikenhet till samtalet som berättar så mycket om våra behov, värderingar och prioriteringar. När vi väl lyssnar. Dessa glimtar som formar våra liv.

%d bloggare gillar detta: