Går du på pass?

-Tjena, du ser ut att må bra. Kör du yoga, löp, meditationspass eller?

-Jag kör samtalspass. Jag tränar just nu inför ett större kalas som jag ska gå på i sommar.

-Hur lägger ni upp träningen?

-Vi blandar, nu är det en del tempoväxlingar för att hitta rätt rytm. Sen kör vi en del fokuserat på vissa områden – jösses vilken träningsvärk jag har efter varje pass. Så många områden jag aldrig ens visste jag hade någon åsikt om, som jag aldrig har frågat om förut, du kan tänka dig att jag har lätt samtalsvärk. I hela ordförrådet faktiskt . Mest i varför- frågan, sen vissa ord och självklart i tystnaden. Det är så sjukt jobbigt att hålla tyst. Jag klarar bara några sekunder. Målet är att vara mer tyst än att prata för att få full effekt av en fråga.

-Men nästa vecka ska jag prova dubbeltystnad. Kanske trippel om jag vågar.

-Vad är det?

-Du maxar din tystnad tills motparten frågar dig en fråga..

-Fy vad läskigt, att du vågar…är det inte farligt?

-Vi värmer alltid upp med enkla slutna frågor. Sen kommer de öppna, djupa frågorna. Där blir det lätt mjölksyra. Måste sakta ned, komma ikapp med mig själv så det inte blir kramp eller låser sig. Tempot och timingen i varje fråga och svar är svår men vi övar.

-Kul. Jag ska nog också hitta ett lagom stort kalas i sommar. Det är nog enda sättet att komma igång seriöst med samtalspassen.

🌱🌱🌱

Om samtal var en träningsform.. skulle du tycka att det var något att förfina eller är du en vältrimmad samtalsatlet?

samtal #handleda #tystnad #träna #öva

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: