Den goda tolkningen

-Har du förstått uppgiften?

En enkel fråga som kan glida på tolkningsskalan och sticka hål på stämningen.

-Tror du jag är trög?

-Har du själv inte möjlighet?

-Nej, jag behöver mer info!

Vad är det som laddar frågan? Vad får oss att tolka den på en rad olika sätt? Beror det på vem som ställer den eller hur jag mår? Det är ju fortfarande samma fråga.

Under mina träffar i ’Det Goda Samtalet’ resonerar vi bl a hur frågor tas emot och hur vi kan rusta oss för att de kan landa på den plats på skalan som vi tycker är bäst. Den plats där vi på ett lugnt och sakligt sätt kan besvara frågan utan att åka känslomässig bergochdalbana.

Har du frågor som du går igång på och som du behöver ha en strategi för?

#detgodasamtalet

#egetansvar

#tolkningsfråga

#kvalitativmetodik

#ifråganfinnssvaret

#känsligafrågor

#samtal

#bergochdalbana

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: