Balanserandet

Nära relationer är viktiga. Så viktiga att vi kan börja anpassa oss alldeles enormt för att inte förlora personen. Vi lyssnar och justerar men kanske glömmer vi att tänka ut vad vi själva står i detta sammanhang. Vad vill jag, vad behöver jag, mår jag bra av detta?

I den nära relationen med t ex sin vän finns också ett ledarskap – det växelvisa. Att ge varandra stöd, kraft, goda råd och omsorg.

Men ofta kan det börja med att vi inte själva vet vad vi vill som gör att den andra börjar fylla i/ut, ha åsikter eller tycka åt en. Bekvämt i början men sen kanske det blir begränsande.

Ett ledarskap i växelverkan ser till att båda tar ansvar. Det kan vara inom olika saker men att känslan av att vi hjälps åt och turas om finns där.

En viktig tanke är balans. Den uppstår inte i passivitet. Den är i allra högsta grad aktiv för att man inte ska trilla eller tappa fotfästet. Det är ett ständigt kompromissande, små eller större justeringar för att hitta jämvikt. Energikrävande. Kräver Lyhördhet och tar tid.

Likaså balansen mellan två personer. Släpper jag taget och låter den andra ta mer ansvar så är det också ett beslut. Pga t ex tid, resurser, kompetens eller intresse/aktivitet/passivitet…

🌱🌱🌱

Hur ser balansen ut i ditt liv, i dina relationer?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: