Kan jag kan du

Tack för att du följer mina tankar här. Jag vill ge dig en närmare presentation.

På bilden är livet uppochner.
Ännu ovetandes om en hjärtoperation och på nästa bild har jag tagit mig igenom och kan fortsätta med yogan och livet, ett litet ärr på huden. Så nu är väl allt bra igen.

Vi tar nuläget igen.

Jag är i mina bästa år full av erfarenhet. Jag har förråden fyllda med insikter efter egna misstag, år av ångest, tvivel och inte minst från många timmar av egen samtalsterapi. Plus några operationer och en diagnos.

Med mina erfarenheter av det uppochnervända vill jag hjälpa andra att sköta om och bygga upp det egna mentala immunförsvaret utveckla fysiskt välmående och uppleva inre frid.

Och det är ingen ’oneshot’ ånej, påfyllnad behövs regelbundet.

Och med samtal kan vi rusta, förebygga och reparera oss.

Motsatsen ser jag i mitt nattliga samtalsuppdrag på Mind. En slags sista utväg för många ..

MEN dåligt mentalt/själsligt mående har ofta tidiga symptom, en kedja av händelser över tid som leder till trasiga relationer, ensamhet, missbruk, och hopplöshet.

Kvaliteten på vårt välbefinnande just NU/idag är konsekvenser av val, prioriteringar och livsstil sen flera år tillbaka..

Samtal är E T T sätt att räta upp livet och väcka sin mentala styrka .

Punktinsatser av operationer, läkemedel finns å ena sidan. Å andra sidan finns du, jag, vi med den dagliga boosten av eget ansvar och inre ledarskap.

Sjukvården kommer inte lösa allt och vi kommer inte få tillgång till de lösningar vi kanske skulle önska av vården heller.

Däremot kan vi redan idag börja rusta oss själva för att stå stadigare när det blåser.

Under mina år i terapi fick jag träna på att felsöka inåt. Jag fick utveckla mitt eget agerande och ansvar för vad det berodde på.
Jag är oerhört tacksam över det detektivarbetet som höjt nivån på min livskvalitet och sänkt min ångest väsentligt.

Med den insikten tänker jag..

-Kan jag kan du.
(Och du orkade läsa ända hit 🙌)
🌱🌱🌱

nyfiken på att lära dig felsöka för att förstå vad tex dålig sömn, molande magsmärta eller obehag av dåliga relationer kan innebära på sikt?

samtal #uppochned #livet #vård #diagnos #terapi #utvecklas #ärr #hjärta

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: