Egensamtal med kraft (2)

Det sägs att våra inre samtal (med oss själva) utgör en stor del av vår vakna tid. Samtal som ibland kan leda oss in i sk rondeller, dvs vi kommer inte någonstans.

Det luriga är att vi inte alltid märker vilka samtal som pågår…

Jag gjorde ett tanke-experiment.
Jag körde ett antal lass brädor med skottkärran i helgen.

Varje gång jag skulle tippa av en ny laddning så skulle jag observera mina tankar…

Intressant.

En detalj var att i fredags uppstod en incident – jag på cykel och en bil som inte såg mig. Tankar som ’tänk om… ’ gnagde i mig.

Jag trodde att den där incidenten var över. Oavsett så blev jag bara störd på det som hade kunnat hända och jag kände att jag inte kom någon vart.

Men vad hände när jag kom med mina brädor och på en given plats skulle tänka på vad jag tänkte…? Jo jag blev så medveten om hur hjärnan tog egna beslut när jag lufsade runt med skottkärran. Beslut om att mala om incidenten. Det gav känslor av olust. Lågintensiva Samtal som pågick utan att jag var medveten om det.

Vilken insikt det blev när jag kom på mig själv genom att ’tanke-deklarera’ vid varje brädtömning.

🌱🌱🌱
Tänker du på vad du tänker? Det kan ge goda ledtrådar till hur vi mår…

Bilden är från en hålig brygga. De borttagna ruttna brädorna blev ett drygt projekt men nöjd med att mina inre samtal blev tydliga och gav mersmak att tanke-deklarera lite oftare. Solgatan på vattnet symboliserar kraften i att i våra egensamtal. Låt den kraften ge dig stöd och livskvalitet.

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: