Att spåra sitt ursprung…(del 1)

-Anpassa dig, smält in, var uppmärksam. Undvik konflikt och jobba i det tysta.

Lågmält ville min mamma etablera sig i Sverige, lära sig språket, kulturen och uppfostra oss barn. Det skulle inte belasta systemet att mamma inte var svensk. Det var hennes tack till att få chansen att starta i ett nytt land.

Frågor blev därför viktiga krokar som byggde ihop sammanhanget. Att vara frågeställare blev riskfritt, konfliktfritt. ..

Min mammas integration i det svenska samhället har många härliga och udda minnen.

Tidigt hade vi nya bekanta hemma i köket på kaffe.

  • en bankman, en läkare, en snickare, förskolefröknar, en hårfrisörska, perifera föräldrar till lekkamrater jag lärt känna på någon lekplats.

Mamma var egentligen blyg och gjorde tvärtom för att övervinna sina rädslor och inte bli ensam.

Jag gick i samma skola…Att ställa frågor blev min flytväst som gjorde att jag kunde överleva i det kalla vattnet.

Jag observerade och kopierade.

🌱🌱🌱

Har du ett tidigt minne av en vuxen som förmodligen gjort ett stort intryck på ditt yrkesval…?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: