Skapa dig en fin dag

Senare. Imorgon. Jag behöver inte. Nu är det för sent.

Ibland behöver vi tid. Tid att fundera ut en lösning och därför skjuter vi upp ett beslut. Ibland behöver vi samla mod. Mod för att känna trygghet att ta det där telefonsamtalet.

Men allt annat då? Behöver vi mer mod eller mer tid för den där promenaden, för att tömma diskmaskinen, städa ur kryddskåpet eller laga punkan?

Några personer jag frågade som tycker att de inte skjuter upp saker längre har en sak gemensamt…De kan framkalla den där positiva känslan INNAN de gjort sitt uppdrag . De kan simulera tillståndet som uppstår när de gjort de där jobbiga sakerna. De kan längta efter belöningskänslan och även tänka på hur besvikna de skulle känna sig att inte få komma i det tillståndet för att de struntade i att göra det.

Hur tänker du kring att skjuta upp/förhala saker s k prokastinering eller”vanemässig och kontraproduktiv

senare­läggning…”  (Wikipedia).

Bilden för ett år sedan. Inte alla mornar blir så fina men känslan och minnet finns och jag kan träna på att få fram den.

Skapa dig en fin dag . I tanke och / eller i handling 🙏

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: