Kan man ligga steget före sig själv??

Det finns en otålighet. Det är som att ju snabbare desto ..
-bättre överblick
-mindre risk att ångra sig
-mindre utrymme att spekulera.

När jag inser att området kommer ’kidnappa’ mig i hetsens hjulspår har jag några meningar som jag säger till mig själv. (krävs många påminnelser för att ligga steget före sig själv.)
-nu tar vi en sak(tugga) i taget. (Ganska skönt att använda pluralis … känns mindre ensamt).
-Det här får ta den tid det tar …(jo, det är en klen tröst att åtminstone jag vet att det blir förseningar)
-bättre att jag har påbörjat detta nu och inte senare (ger faktiskt hopp när något går fel och jag behöver börja om, den erfarenheten hade ändå uppstått och ’kostat’ mig tid och tålamod om jag startat senare).

Hur gör du när det ’skenar?’

På bild en målning av Roland Svensson ’väntan’ – några skärgårdsbor står på klippan, och betraktar segelbåten i horisonten. På väg till eller bort?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: