Ge sig själv en klapp på axeln..


-Jaha, hur gör jag då? Vad är det bra för?

Samtalet slingrar sig fram och vi pratar om utveckling och svårigheten att ge sig själv positiv återkoppling.
-Problemet är att jag aldrig har gjort det så jag vet inte hur jag ska tänka. Är det en glass? Ett fotbad? Ett besök på museum (går ju i alla fall inte nu..) Och när är ögonblicket för belöning? Jag har aldrig förstått grejen?
-Det enda jag kommer på är att sätta mig och sticka på en halsduk som jag vill ge bort, men då blir det ju en prestation … och en gåva …till min vän?

Hur ser du på egen belöning? Är du snäll mot dig själv? Göms den i din prestation och dyker den upp först när du givit gåvan till din vän? Är det då känslan kommer som säger: nu är jag värd….en kopp kaffe?

Hur tänker du?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: