Svårigheternas strategi

Hur går vi framåt med svårigheter?
Mina samtal handlar ofta om utmaningar och att man vill ändra på saker som gör att man inte mår bra.

Titta gärna på nedanstående alternativ. Låt oss säga att det är en dålig relation du skulle vilja göra något åt:

A. Jag tar tag i det och funderar ut hur jag vill ha relationen och var det går att mötas – kanske ber om professionell hjälp för att förstå var problemet ligger.
B. Jag sätter punkt och lämnar relationen då jag inser att jag inte kan göra något åt det som är dåligt.
C. Jag accepterar att det är en dålig relation.

Det finns utmaningar i alla tre alternativ. Det är känslor med, det tar tid och kraft att fatta ett beslut och man kan känna olust. Ett av de tre alternativen ovan brukar skava lite längre. Alternativ C. Att acceptera att något är som det är. Det ligger kvar och tar energi och ofta (utan att man märker det) förväntar man sig att det ska ge effekter som i alternativ A eller B. Känner du igen dig? Acceptansen har plötsligt förvandlats till en förväntan på ett nytt tillstånd.

Att vara ärlig mot sig själv och helhjärtat stå för ett beslut är en stor utmaning. Det viktiga är att man förstår vilket beslut man har tagit. Sen kan man alltid fatta nya beslut, men då behöver dina handlingarna vara en konsekvens av beslutet också.

Är vissa beslut typiska för alternativ c? Berätta gärna. 😊

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: