Minnenas barnmorska

Jag knäpper på bandspelaren, tittar på klockan, ser de ”välbläddrade” fotoalbumen ligga i en prydlig hög och sen fångar jag blicken från en klok, erfaren, och samlad man. – Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Hans blick söker sig till albumen. -Får jag komma med ett förslag, jag kan börja ställa frågor till dig istället. Vi kan titta i albumen senare. Minnena dyker upp som små lysande stjärnor på berättarhimlen. De lyser stadigt, orden målar fram känslor, intryck, smaker, de starka ögonblicken varvas med tystnad och djupa andetag. Hur blev mitt liv? Vilka var mina vänner? Har jag ångrat något? När var jag stolt? Vilka platser gjorde mig lycklig? Vilka kompetenser tog mig framåt? Vilka beslut gör mig förundrad? Minuter blir till halvtimmar och bilden klarnar. Stjärnhimlen är full av vackra ögonblick från den 90-åriga mannens liv. Han tackar för fina frågor och undrar om svaren blev lika bra ? Vi ler mot varandra. Det blev ett fint gemensamt hantverk.

Dessa ögonblick av goda samtal är bland det vackraste att få vara med om. Att vara en slags ’minnenas barnmorska’ och känna friden hos en person som får berätta till punkt och som också är både stolt, förvånad och lite tagen av det tillstånd som samtalet skapat.

Har du haft samtal som berört dig på djupet? Var det frågorna eller svaren som gjorde mest intryck?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: