Välkommen 2021


Kan kvaliteten på dina tankar bli en investering för ditt välbefinnande 2021?

Våra tankar är en tillgång men kan också plåga oss. Vi är ofta övertygade om att våra tankar är sanna. Mängden tankar varje dag är många, ca 100 tusen. Och många tankarna är återkommande. Varje dag. Ljuv musik för den som tänker framåt och konstruktivt men inte lika upplyftande för den som mår dåligt eller upplever smärtsamma tankemönster.

’Det vi matar växer’, dvs det mest effektiva vi kan göra när en serie tankar kommer som vi inte vill ha just då är att vända uppmärksamheten på något annat. Det låter så logiskt och klokt men ändå kanske vi fastnar i det negativa tanketräsket…

Med övning och förståelse för hur hjärnan hanterar oro/stress kan vi hitta positiva strategier framåt. Vissa kallar det meditation, andra för tankegym. Oavsett vad är det spännande att förstå hur vi kan påverka flödet av tankar i en mer konstruktiv riktning som också kan öka vår livskvalitet. Förvisso behöver vi vara beredda på att lägga ner tid och kraft på att göra jobbet.

En bok jag varmt kan rekommendera i detta sammanhang är:
Jag kan ha fel, av Björn Natthiko Lindblad

God ny start på året och tack för att du vill dela mina tankar här i flödet 🙏🥂

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: