JUST NU

Det vi ger uppmärksamhet växer i betydelse.

Ett samtalspass som volontär genomfört. Jag reflekterar över tacksamheten i andra änden över att någon lyssnar.

Visst väcks starka känslor och ett behov av att hjälpa, det är både provocerande och obehagligt att höra en person i djup smärta. Då brukar jag tänka på tiden, på sekunder som passerar. Nu är nu. Nu är redan över. Och hur är det nu jämfört med tidigare? Vilka tankenyanser märks när vi har pratat en stund och skiftat fokus? Bara en sån liten detalj som att höra en persons dialekt, att fånga upp att den här personen betonar kiosk med k, inte med sch-ljud. Samtalet fick en ny riktning med liten annan uppmärksamhet. Rösten fick en annan ton, en mjukt nyfiken fråga gav impulser på något annat för ögonblicket.

Hur hanterar du svåra samtal?
Kan du uppleva en slags ,hjälpnödighet,?
Att ’bara’ lyssna är mycket värt för den som väljer att berätta.

Önskar dig en fin fjärde advent.

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: