Rött-Grönt-Blått?

Jag vill visa dig en intressant bild som kommer från Paul Gilberts Compassion Focused Therapy och som jag också fick lära mig mer av när jag gick utbildningen hos Mind /Självmordslinjen.

Det röda systemet triggas snabbast av alla tre system och är egentligen alltid igång som en slags ”rökvarnare”. Hos vissa är den mer lättaktiverad än hos andra. Det gröna systemet är det trögaste av alla tre, och behöver hjälpas igång. Det gröna och röda systemet kan aldrig vara igång samtidigt.
OCH nu till det intressanta…det blåa systemet tror många är en ”vila/distraktion/belöning” från det röda eftersom man får en härlig känsla av genomförda prestationer etc MEN det är där många misstar sig och hamnar i ständig ”to-do” som kan leda till utmattning eftersom man inte lyckas hålla igång eller aktivera det gröna systemet där den verkliga vilan uppstår.

Hur tänker du kring ditt röda system? Är det aktivt? Och lyckas du få tid till det gröna systemet?

Varma hälsningar
Gunilla

stress

vila

prestation

oro

varning

mind

röd

grön

blå

hund

ledarskap

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: