Tänk om…

Tänk om du visste följande – om jag dricker upp hela läskflaskan så blir jag tjock om 1 timme, om 2 timmar har jag fått diabetes . Folk skulle undra vad du råkat ut för och du skulle berätta lite chockat att det blev en läsk för mycket .

Hur skulle våra liv se ut om aningslösa eller slarviga vanor fick omedelbara konsekvenser.?

Hur resonerar du kring omedelbara faror vs faror som växer till sig på sikt? Varför är ”lång tid” ett förrädiskt begrepp som invaggar oss i falsk trygghet. Har vi helt enkelt en dålig förmåga att se orsak och verkan när det sträcker sig över veckor, månader eller är vi duktiga på att snacka omkull oss själva med detaljer som ger oss fel förutsättningar. Och vad är vinsten?

Jag skulle önska att föräldrar såg de förödande konsekvenserna av att ge sina barn sötade drycker. Tänk om det skulle vara samma direkta konsekvens som att bränna sig på plattan. Det där gjorde ont och jag lyckades rycka bort handen men fick en rodnad som svider. Tur att jag agerade i tid och jag vill definitivt inte vara med om det igen.

Vilka dåliga levnadsvanor skulle du önska hade en direkt effekt?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: