Vad hör du när du inte ser?

Visste du att när du sluter ögonen så försvinner majoriteten av intrycken som du annars behöver sortera, värdera och analysera. 70 % av alla sinneceller i kroppen finns i våra ögon. Det finns inget annat sinne som ger oss så mycket information om vår omgivning.

Jag sammanställer just nu de första samtalsserierna som jag har haft. Via telefon.

Och återkopplingen av att ”bara” prata i telefon gör mig förvånad. Positivt.
Telefonen skapar fokus, att bara få vila i ETT intryck, ljudet eller rösten, ger oss en annan skärpa. Det innebär också att vi kan släppa pareringen av att mötas i kroppsspråket, att fundera på vad klädkoderna skapar för förväntningar eller om jag kanske borde ha antecknat mindre eftersom jag knappt lyfte blicken i samtalet.

Med telefonen är du fri. Du kan vila sinnena men ändå vara aktiv.

Prova själv nästa gång. Vad hör du när du inte ser mottagaren direkt i ögonen?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: