Kan du relatera till detta?

-Mitt umgänge har blivit en tvångströja. Jag känner mig som en fyrkant som försöker passa in i en cirkel. Samtalsämnena havererar inombords. Jag håller halvhjärtat med men efteråt kommer avsmaken… hur kunde jag bara vara med i denna diskussion och inte våga säga min mening.

-Vad hindrar dig, frågar jag…

-Rädslan att förlora de vänner jag har. Skräcken av att jag är den enda ’fyrkanten’ på jorden och släpper jag detta sammanhang så förlorare jag allt…

-Vad tror du om att fylla din fyrkant med diskussionsämnen som du tycker om och därifrån börja den mödosamma vägen till att hitta andra fyrkanter som vill diskutera det du föreslår?

  • Kan man verkligen göra så???

Låter du intresset/aktiviteten styra ditt sammanhang eller är umgänget viktigare? Eller har du förmågan att matcha och njuta av båda?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: