Tvåsamhetens utmaningar

Han pratar entusiastiskt och drömmer om nästa fas i livet. Om skifte, miljöombyte, nya vänner och omstart. Det skulle bli så kul men ett mörkt moln har seglat upp på den hoppfulla himlen. Det kanske bara blir han. Hans partner har börjat tvivla pga vacklande hälsa. Planen de haft gemensamt i alla år fick en annan vändning. Den betydde olika mycket för de två. Trots detaljerade planer och ekonomiska kalkyler fanns olika mängd vilja.

Och vilka garantier har vi för någon annans entusiasm, lojalitet eller hängivenhet? Egentligen ingen. Vi kan i viss mån påverka, inspirera eller dela vår längtan, men när vi märker att glöden brinner olika för det gemensamma projektet så får vi stanna upp. Fundera. Värdera. Se det krassa.

-Jag kan inte ansvara för någon annans vilja, den är en bonus i sammanhanget, sa han rationellt. Jag kan bara testa min egen. Är den tillräckligt stark att stå på egna ben?

Har du varit med om liknande? När viljans glöd brinner olika? Vem var du i detta sammanhang? Den som brann mer eller mindre? Och hur hanterade du det?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: