River du upp dina egna beslut?


En tvivlande morgon.
I teorin finns en plan. Ett litet kontrakt. Omsprgsfullt formulerat en dag då du var övertygad, stark och beslutsam.
Nu tvivlas.
Vad spelar det för roll?
Ska jag gå min promenad?
Det är ju ändå ingen längre sträcka, det kommer inte göra någon skillnad och se förresten på alla andra som springer, joggar, är proffsigt ombytta med tyngdbälten, glada och fokuserade.
Jag är varken ombytt eller glad. Och dessutom har alla andra kommit längre och är mer motiverade.

Känner du igen dig?
Ologiska paralleller. Så övertygande irrationellt att det blir frestande att ge upp. Då slipper du … och promenaden kan bli en annan dag med den dåliga ursäkten ..’alla andra är ju så mycket bättre’.

Se ditt beslut som en omsorg för din framgång. Det rimliga. Att din promenad ser ut som den gör har betydelse. Den är skräddarsydd för dina behov. Förvisso kan den utvecklas, sys om eller sys till men byt inte ’kostym’ med den du möter i spåret. Fokusera på din plan.

Ett tips när förhandlaren i dig går igång och du riskerar att skjuta upp din plan är att plocka fram känslan som du vet kommer när du genomfört ditt åtagande.

Bonusen av att fullfölja sina beslut är känslan av att man blir nöjd och i många fall sker något mer positivt på ’listan’ i ren inspiration av att du fullföljde det första momentet.

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: