Ingen kan nå bra resultat utan att tänka långsiktigt

Att tänka i långsiktiga planer snarare än att handla i kortsiktiga ”kurer”.
Ta jojobantning till exempel:
-snabbt in, snabbt ur
-en punktinsats
-inte för evigt
-direkt resultat
-eller …?
-resultatet blev sådär.. snabbt in igen med hårdare krav – nu ska det lyckas. Snabbt ur och kanske i ett ännu sämre skick.

Vad får oss att hålla i och hålla ut? Vad får oss att stålsätta oss och fortsätta med vår uppgift UTAN att ta i hårdare och UTAN att pressa oss ännu mer. SNARARE med en vision att ”om en månad så tittar vi på vad som har hänt” där vi bytt ut otålighetens ”genast” mot en realistisk tidplan?

-Vill du t ex bli en bättre lyssnare?
-Ja självklart, just nu helst med min tonåring i bilen till träningen…hur gör jag?

För att få en långsiktig förändring så kan vi t ex koppla ihop ett nytt beteende med en befintlig rutin. Börja t ex fundera på din andning när du vill bli en bättre lyssnare. Andas in….och känn närvaron i dig som blir närvaron i att lyssna på den du pratar med.

Sen kommer repetition i några veckor innan det har satt sig i långtidsminnet. Och om du tycker det är tillräckligt viktigt så kommer du också vilja prioritera det. Repetitionen kommer kännas angelägen.

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: