Kan du lita på din vän?

Omges du av personer du kan lita på?
Häromdagen samtalade vi om vänskap. Som biträdande övervakare möter jag klienter över telefon på uppdrag av Kriminalvården.
Vi pratar om livet, ett sammanhang av nära relationer som de så gärna vill tillbaka till efter avslutat straff. Många har blivit ’dumpade’ av vännerna. Utan att ens få förklara. De står ensamma och bygger upp sig själva så gott det går. Vi samtalar om vänskap. Vad definierar en god vän? Svaret från samtalet häromdagen var: en vän lyssnar på sin väns historia och följer inte bara strömmen av rykten.
Hur ofta tar du in flera nyanser av EN händelse och funderar på hur allt hänger ihop? Hur ofta tar vi oss tid att höra/läsa från fler källor? Varför tar vi ofta avstånd till det vi inte gillar? Är det rädsla? Är det bekvämlighet eller är det definitionen av opålitlighet?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: