Hur sköter vi vår plats i gruppen?

Gemenskap gör gott. Vi lever upp. Sammanhang stärker. Kärlek eller kreativitet kommer sällan i enskildhet. Tillhörighet formar oss. Men vissa grupperingar funkar bättre än andra. Struktur och dynamik kommer automatiskt. Det finns något sunt och inkluderande som respekterar gruppens formella eller informella ramar. Så, vad har hänt i en grupp där det haltar? Där ramar missbrukas och övertramp sker både medvetet och omedvetet? Vad beror det på? Och hur rimmar det med vår starka önskan av att ingå i ett sammanhang? Kan det vara egot som tar över? Ett enskilt behov som skriker högre än gruppens överenskommelser av ramar? Och vad gör man då? Finns civilkurage? Uppstår ett nytt ledarskap som ser detta och vägleder rätt. Vilka erfarenheter har du kring detta? Är djur bättre på att värna om gruppens värde? Vad beror det på?

Publicerad av godasamtalinspirerar

Jag är coach och har i hela mitt liv arbetat med samtalsmetodik. I kombination med självskattningsfrågor får du både ett speglande samtal och även en förståelse för dina egna prioriteringar och vilka förflyttningar som du vill göra. Jag kallar det för goda inspirerande samtal. Kontakta mig så berättar jag mer. Varma hälsningar Gunilla + 46 076 17 63 958

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: